Recent werk

29-12-2018 avondfotografie Rotterdam
Ook Rotterdam leent zich uitstekend voor een avondje fotograferen 🙂
Wederom waren Jaap en Marja van de partij. We waren in het centrum bij de beroemde Kubuswoningen en daarna in de omgeving van het Noordereiland en de Hef, een oude spoorbrug.

19-12-2018 avondfotografie Leiden
Met Jaap en Marja op stap gegaan in het gezellige Leiden.
Een prachtige oude binnenstad en mooi in Kerst sfeer.

19-12-2018 ransuil
Ergens in het Westen van ons land zitten een stuk of 18 ransuilen, midden in een woonwijk. 

25-8-2018 update pagina 😉 
Monica heeft onze pagina’s opgeschoond en een mooie update gegeven.
De rubrieken hebben nu een prachtige vintage polaroid look gekregen #happy

19-8-1018 Dierentuin Emmen

Met vier vrijkaartjes op zak die Marja en Jaap gewonnen hadden. Zijn we s’morgens vroeg vertrokken naar Wildlands in Emmen. We hadden schitterend weer. En het was super gezellig.

22-8-2018 Dierentuin Beekse Bergen.

We konden er geen genoeg van krijgen dus een paar dagen later naar de ja…….je ziet het goed. Het weer was perfect en we konden hele mooie foto’s maken. Moe maar voldaan weer naar huis.

6-7-2018 vogelhut Otterlo Hoge Veluwe
Met de jaarkaart op zak gingen we weer naar de HV.
Voor het eerst een grauwe vliegenvanger gezien en mooi op de foto kunnen zetten, naast de andere mooie vogels die zich in Otterlo lieten zien

(m) goudvink

kruisbek (m)

16-6-2018 Zorro

Vandaag hebben we na lang wachten onze kater Zorro op gehaald.
Het is een ragdoll en super lief, wij zijn helemaal verliefd op hem.

vakantie Noorwegen juni 2018
Samen met Jaap en Marja hebben we een rondreis gemaakt in zuid Noorwegen. Fantastische landschappen en een heerlijke vakantie gehad. Met 1800 foto’s nog het nodige uit te zoeken en bewerken.

31-3-2018 tuinhut Arjan Troost in Rijssen
Net voor Pasen hadden we deze hut geboekt met Marja en Jaap.
Hopend op een ijsvogel en de buizerd…… De ijsvogel liet zich jammer genoeg niet zien, de buizerd daarentegen bleef dik 20 minuten bij onze hut hangen…. super !

buizerd

Sijsje ( M )

25-3-2081 Dierenpark Amersfoort
Een ouderwets dagje dierentuin, zondagmiddag met heerlijk weer dit kleine dierenpark bezocht. Monica had weer een knaller, 2 hyena’s die lekker gingen knuffelen, waarmee ze ook nog eens de Zoom collectie mooiste foto’s uit de dierentuin haalde.

23-3-2018 Zeeland met Jaap en Marja
Een rondje Zeeland gedaan, 200 km gereden en verschillende plekken bezocht, waaronder Battenoord. Heel bijzonder om in ons koude kikkerlandje een kleine 25 roze flamingo’s te zien staan.

Flamingo’s in Battenoord

10-3-2018 vogelhutten NP Hoge Veluwe
Vandaag besloten om nog even te gaan kijken in Schaarsbergen en Otterlo. Deze moeite werd beloond ! Naast de wat meer ‘gewone’ soorten vandaag de kuifmees en de appelvink weer eens voor de lens gehad. Ook liet de eekhoorn zich weer leuk zien

Appelvink

Kuifmees

3-3-2018 lightpainting met foto4all
met ons FB forum hebben we een avond lightpainting georganiseerd. Naast het zelf slingeren heb ik ook even onder de paraplu gezeten. Het leverde deze spectaculaire foto’s op, naast een hele dosis gezelligheid 😉

17-2-2018 barmsijs
Al weken zagen we prachtige foto’s voorbij komen van de Barmsijs. Dus togen we zaterdag naar die lokatie. Er zat een groep van zo’n 35 stuks van deze prachtige vogel. Grappig was dat er 1 aparte tussenzat, de witstuitbarmsijs, een vrij zeldzame soort.

Barmsijs

Barmsijs

16-2-2018 Rotterdam avondfotografie
Met een aantal leden van het forum dat we beheren op Facebook (foto4all) hadden we een uitstapje georganiseerd. Avondfotografie in Rotterdam. Gezellige meeting geweest en mooie foto’s kunnen maken, onder andere bij de Erasmusbrug.

10-2-2018 Hoge Veluwe eekhoorntje
in de vogelhut van Otterlo verschijnt met grote regelmaat een eekhoorntje. Wij hadden geluk en troffen er zelfs 2 ! Zó fotogeniek, super, genietmomentjes

10-2-2018 zonsopkomst Elst bij de Linge
Voordat we naar de Hoge Veluwe gingen, zagen we eerst nog de zon opkomen bij het RijnWaalpad aan de Linge bij Elst (gld).

2-2-2018 lightpainting
een avondje schilderen met licht (lightpainting) en staalwol, superleuk om te doen !

21-1-2018 rondje Nationaal Park Hoge Veluwe
weer eens een middagje doorgebracht op de Hoge Veluwe

13-1-2018 avondfotografie Amersfoort
Samen met Jaap & Marja en Leo hebben we de binnenstad van Amersfoort verkend. De Koppelpoort in het blauwe uurtje was erg gaaf.


12-1-2018 Rotterdam Pernis / Vondelingenplaat

Na een kort bezoek aan Scheveningen zijn we doorgereden voor wat avondfotografie in het Pernis gebied in Rotterdam. Het gebied van Shell, chemicaliën, reusachtige installaties, opslagtanks en industriële omgeving.

5-1-2018 Ooijpolder klapekster en torenvalk
Op zoek naar de waterspreeuw reden we door de Ooijpolder, waarbij we nog een torenvalkje spotten, die ons lekker eigenwijs bleef aankijken. Ook zagen we voor het eerst een klapekster, een zeer schuwe maar ook zeldzame vogel die muisjes, vogeltjes, hagedisjes en bessen eet.

Klapekster

5-1-2018 Ooijpolder zwartbuikwaterspreeuw
via Facebook en waarneming.nl zagen we dat in de Ooijpolder een zwartbuikwaterspreeuw zou zitten. Een zeer zeldzame vogel waarvan er maar ongeveer 5 verblijven in heel Nederland (het zijn wintergasten uit Scandinavie). Mooi om te zien hoe het vogeltje fourageert naar rivierkreeftjes en ander voedsel.

Zwartbuikwaterspreeuw

Zwartbuikwaterspreeuw