Recent werk

31-3-2018 tuinhut Arjan Troost in Rijssen
Net voor Pasen hadden we deze hut geboekt met Marja en Jaap.
Hopend op een ijsvogel en de buizerd…… De ijsvogel liet zich jammer genoeg niet zien, de buizerd daarentegen bleef dik 20 minuten bij onze hut hangen…. super !

buizerd

 

 

 

 

 

 

 

Sijsje ( M )

 

 

 

 

 

 

 

25-3-2081 Dierenpark Amersfoort
Een ouderwets dagje dierentuin, zondagmiddag met heerlijk weer dit kleine dierenpark bezocht. Monica had weer een knaller, 2 hyena’s die lekker gingen knuffelen, waarmee ze ook nog eens de Zoom collectie mooiste foto’s uit de dierentuin haalde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23-3-2018 Zeeland met Jaap en Marja
Een rondje Zeeland gedaan, 200 km gereden en verschillende plekken bezocht, waaronder Battenoord. Heel bijzonder om in ons koude kikkerlandje een kleine 25 roze flamingo’s te zien staan.

 

 

 

 

 

 

Flamingo’s in Battenoord

 

 

 

 

 

 

 

10-3-2018 vogelhutten NP Hoge Veluwe
Vandaag besloten om nog even te gaan kijken in Schaarsbergen en Otterlo. Deze moeite werd beloond ! Naast de wat meer ‘gewone’ soorten vandaag de kuifmees en de appelvink weer eens voor de lens gehad. Ook liet de eekhoorn zich weer leuk zien

Appelvink

 

 

 

 

 

 

 

Kuifmees

 

 

 

 

 

 

 

3-3-2018 lightpainting met foto4all
met ons FB forum hebben we een avond lightpainting georganiseerd. Naast het zelf slingeren heb ik ook even onder de paraplu gezeten. Het leverde deze spectaculaire foto’s op, naast een hele dosis gezelligheid 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17-2-2018 barmsijs
Al weken zagen we prachtige foto’s voorbij komen van de Barmsijs. Dus togen we zaterdag naar die lokatie. Er zat een groep van zo’n 35 stuks van deze prachtige vogel. Grappig was dat er 1 aparte tussenzat, de witstuitbarmsijs, een vrij zeldzame soort.

Barmsijs

 

 

 

 

 

 

 

Barmsijs

 

 

 

 

 

 

 

16-2-2018 Rotterdam avondfotografie
Met een aantal leden van het forum dat we beheren op Facebook (foto4all) hadden we een uitstapje georganiseerd. Avondfotografie in Rotterdam. Gezellige meeting geweest en mooie foto’s kunnen maken, onder andere bij de Erasmusbrug.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10-2-2018 Hoge Veluwe eekhoorntje
in de vogelhut van Otterlo verschijnt met grote regelmaat een eekhoorntje. Wij hadden geluk en troffen er zelfs 2 ! Zó fotogeniek, super, genietmomentjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10-2-2018 zonsopkomst Elst bij de Linge
Voordat we naar de Hoge Veluwe gingen, zagen we eerst nog de zon opkomen bij het RijnWaalpad aan de Linge bij Elst (gld).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2-2-2018 lightpainting
een avondje schilderen met licht (lightpainting) en staalwol, superleuk om te doen !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21-1-2018 rondje Nationaal Park Hoge Veluwe
weer eens een middagje doorgebracht op de Hoge Veluwe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13-1-2018 avondfotografie Amersfoort
Samen met Jaap & Marja en Leo hebben we de binnenstad van Amersfoort verkend. De Koppelpoort in het blauwe uurtje was erg gaaf.

 

 

 

 

 

 


12-1-2018 Rotterdam Pernis / Vondelingenplaat

Na een kort bezoek aan Scheveningen zijn we doorgereden voor wat avondfotografie in het Pernis gebied in Rotterdam. Het gebied van Shell, chemicaliën, reusachtige installaties, opslagtanks en industriële omgeving.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5-1-2018 Ooijpolder klapekster en torenvalk
Op zoek naar de waterspreeuw reden we door de Ooijpolder, waarbij we nog een torenvalkje spotten, die ons lekker eigenwijs bleef aankijken. Ook zagen we voor het eerst een klapekster, een zeer schuwe maar ook zeldzame vogel die muisjes, vogeltjes, hagedisjes en bessen eet.

 

 

 

 

 

 

Klapekster

 

 

 

 

 

 

 

 

5-1-2018 Ooijpolder zwartbuikwaterspreeuw
via Facebook en waarneming.nl zagen we dat in de Ooijpolder een zwartbuikwaterspreeuw zou zitten. Een zeer zeldzame vogel waarvan er maar ongeveer 5 verblijven in heel Nederland (het zijn wintergasten uit Scandinavie). Mooi om te zien hoe het vogeltje fourageert naar rivierkreeftjes en ander voedsel.

Zwartbuikwaterspreeuw

 

 

 

 

 

 

 

Zwartbuikwaterspreeuw

 

 

 

 

 

 

 

28-12-2017 Hoge Veluwe Zwarte Veld
Dezelfde middag reden we door naar het Nationaal Park de Hoge Veluwe.
Op het Zwarte Veld was het weer lekker druk met fotografen. In het laatste restje zonlicht dat tussen de bomen doorkwam, kregen we een paar edelherten  mooi op de foto.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28-12-2017 Handelskade Nijmegen
Even uitleven met wat architectuur fotografie op de Handelskade in Nijmegen. Strakke gebouwen bij de Waalhaven, nieuwbouwproject, die zich uitstekend lenen voor een zwart/wit serie.

Handelskade Nijmegen

 

 

 

 

 

 

 

Handelskade Nijmegen

 

10-12-2017 code oranje, sneeuw !
Eerst in eigen tuin de spreeuw en roodborst tijdens een sneeuwbui vastgelegd.
En daarna  – ondanks code oranje – in de middag toch de weg opgegaan. Het bleef lekker sneeuwen en dat gaf prachtige beelden, #genoten

24-11-2017 vogelhut Espelo
Vandaag bezochten we de hut van Arjan Troost in Espelo, middenin een bosgebied ligt deze prachtige lichte lokatie. Met ingehouden adem fotografeerden we de sperwer, die op 2 meter voor ons ging badderen, wat een belevenis ! Maar we genoten ook van de eekhoorn, de kuifmees, een winterkoninkje en een badderende boomkruiper.

sperwer

 

 

 

 

 

 

 

sperwer

 

 

 

 

 

 

 

17-11-2017 herfst in volle gang
Herfst, de tijd van kleur in de natuur, krachtige zon, paddestoelen, mooie natuur en soms koude ochtenden.
Dat levert altijd spectaculaire plaatjes op !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17-10-2017 Enchanted Gardens Arcen
In de kasteeltuinen van Arcen wordt elk jaar het evenement “Enchanted Gardens” georganiseerd. De tuinen worden dan speciaal verlicht zodat het geheel een bijzondere sfeer krijgt. Heerlijk om er doorheen te wandelen en foto’s te maken met lange sluitertijden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15-10-2017 Hatertse Vennen sunset
Net voor het ondergaan van de zon liepen we het gebied in, op zoek naar een mooie compositie en een mooi onderwerp. Vooral ná het ondergaan van de zon wordt het mooi, het zogenaamde ‘blauwe uurtje’.

 

 

 

 

 

8-10-2017 rondje omgeving

 

Een rondje in de omgeving gemaakt. We spotten een torenvalkje en een buizerd. Die laatste liet zich niet makkelijk benaderen. De torenvalk bleef echter mooi boven ons hangen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1-10-2017 Hoge Veluwe hut Otterlo

Voor de hut Otterlo op het Nationaal Park de Hoge Veluwe, liet de eekhoorn zich zien, rap als geen ander, prachtig om te zien hoe hij zijn eten voor de winter verzamelt.

1-10-2017

 

 

 

 

 

 

 

22-9-2017 Elfia in Arcen

Een erg leuk evenement naartoe te gaan, omdat de verklede bezoekers graag willen poseren voor de fotografen. Er zijn zoveel stijlen en er is zoveel creativiteit te zien, je kijkt je ogen uit. Later hebben we ook verschillende verzoeken gehad om foto’s toe te sturen, wat we natuurlijk graag doen !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20-9-2017 wildpark Gangelt Duitsland

We hebben ons goed vermaakt in wildpark Gangelt, net over de grens bij Schinveld (Limburg). Ook daar een hele kudde edelherten met een bronstig mannetje en hindes. De roofvogelshow was ook erg leuk.

wild zwijn

 

 

 

 

 

 

 

16-9-2017 Hoge Veluwe bronstperiode

De bronstperiode is weer begonnen. Alhoewel de berichten meldden dat het nog vrij rustig is met gevechten, zijn we toch even gaan kijken. De heide staat mooi paars in bloei en het burlen is in elk geval al begonnen. Ook kwamen voor het eerst een vosje tegen op het park. Mist en het begin van de avond geven ook vaak prachtige landschappen #leuk !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11 tot 15-9-2017 midweekje Texel

Een midweek uitwaaien op Texel, een prachtig eiland met veel fotografische mogelijkheden.
Het wisselvallige weer leverde mooie luchten op.

 

 

 

 

 

 

29-7-2017 Zomercarnaval Rotterdam 2017

Met Jaap en Marja zijn we naar deze feestelijke en kleurrijke optocht geweest, in hartje Rotterdam. Wat een kleuren en heerlijke muziek. De deelnemers hadden zich prachtig uitgedost #genoten!

28-6-2017 Pandaberen Ouwehands dierenpark Rhenen

Vandaag brachten we een bezoek aan het dierenpark in Rhenen. Natuurlijk om de panda’s te zien, die daar niet zo lang geleden vanuit China werden overgebracht.

 

26-6-2017 steenuiltjes

Onlangs kregen we de mogelijkheid om steenuiltjes te fotograferen. En daar maakten we graag gebruik van.

 

17-6-2017 Vakantie Frankrijk.

Dit jaar hebben we ook weer de masterclass van Nando gevolgd. Het was weer genieten van alle nieuwe plekken die Nando met Hetwie hadden gevonden. Het verblijf was geweldig met heerlijk eten van Rob en Corine. Je zou nooit meer weg willen :).

La Fougeraie

 

La Chaisse Dieux

 

9-6-2017 Vogelhuis Oosterhout (Gerwin Kieboom), met Peter.

Vroeg op pad gegaan, we moesten om 07:15 in Oosterhout zijn. Daar werden we leuk ontvangen door Gerwin die ons naar de vogelhut bracht. We wisten dat daar 2 koppels roofvogels zaten, nu maar hopen dat ze voor onze lens kwamen. En gelukkig, ze hadden er zin in. In de ochtend kwam de Havik langs en in de middag de Buizerds. Het unieke moment was toch wel dat het mannetje en het vrouwtje samen langs kwamen. Natuurlijk hebben ook nog een zeer leuke eekhoorn gezien.

 

4-6-2017 Nijmegen, avondfotografie

Om 18.15 waren we in Nijmegen, in de omgeving van de brug ‘de Oversteek’, de ‘Lentloper’, de Waal en het oude Honigterrein. Onder het genot van muziek vanuit Walhalla maakten wij foto’s van de ondergaande zon bij de Oversteek. Daarna nog even naar Lent om de Waalkade mooi op de foto te zetten. Om 23.15 gingen we huiswaarts met het rolletje vol 😉

29-5-2017 Vogelhuis Rucphen (Gerwin Kieboom), met Marja en Jaap

Op uitnodiging van Marja en Jaap hebben we weer een dag doorgebracht in Rucphen, met de hoop om een buizerd te kunnen zien. Nou, dat is gelukt ! Wat een prachtig en imposant beest, hij kwam een keer of 4 op de prooi, machtig om te zien.

25-5-2017 Hoge Veluwe, eekhoorntje

Op Hemelvaartsdag was het park al om 06.00 uur open. Om 07.10 uur was de hut, met ons erbij al helemaal vol.
En het eekhoorntje liet zich ook zien, zo grappig om naar te kijken, nootjes zoeken, begraven en weer terug, op zoek naar nieuw voedsel.

 21-5-2017 Hoge Veluwe vogelhut Otterlo

De nieuwe vogelhut in Otterlo is bijna klaar, de vijver is aangelegd en men is nu bezig met de omgeving. Het belooft erg mooi te worden. Vandaag kwamen onder meer de Kruisbes, de Goudvink (zowel mannetje als vrouwtje), en de Appelvink met jonkie voor onze lenzen. #happy

13-5-2017 Hoge Veluwe landschap en de Zwarte Specht

We hoorden dat de Zwarte Specht weer jongen had, dus een ritje gemaakt naar de Hoge Veluwe. In Schaarsbergen getracht om hem vliegend vast te leggen, dat viel nog niet mee 😉 Als extraatje deze dag liet de zon zich op een bepaald moment heel mooi zien boven de zandverstuiving.

6-5-2017 Strongsisterrun Rotterdam

Een prachtige (zonnige) dag gehad bij de Strongsisterrun in Rotterdam. Een 7 km lang ‘obstacle parcours’, in dit geval alleen dames.
De mooiste plaatjes staan hier, alle overige foto’s op https://www.flickr.com/photos/road8/albums/72157680387167833.

Zie je jezelf op een foto, stuur dan een mailtje met het fotonummer naar info@100iso.nl


30-05-2017 Hoge Veluwe en Arkemheenpolder (Nijkerk)

Om 8 uur waren we al in het Nationaal Park de Hoge Veluwe, maar helaas bleek de (nieuwe) hut Otterlo al helemaal vol te zitten. Dus namen we een kijkje bij de zwarte specht.
In de middag zijn we doorgereden naar Nijkerk. In de polder zagen we vele grutto’s en boerenzwaluwen.

15-4-2017 Vogelhuis Rucphen

Samen met Jaap & Marja naar het Vogelhuis in Rucphen geweest. Dit is een betaalde fotohut van Gerwin Kieboom. Een prachtige dag gehad, waarbij vele soorten voor onze lens verschenen.4-3-2017 Danone fabriek Haps

In Haps wordt een gigantisch complex gebouwd van Danone (het oude Nutricia).
Met wel 5 kranen leende deze setting zich uitstekend voor dramatische foto’s.

25-2-2017 Aan de Maas bij Cuijk

Vanmorgen heel vroeg uit de veren om een mooi zonsopkomst te fotograferen.

28-1-2017 Kraaijenbergse Plassen
Bij een rondje door de omgeving zagen we dit Torenvalkje in de boom zitten. Hij bleef netjes zitten, totdat hij het geklik van de camera’s genoeg vond en een rustiger plekje opzocht.

22-1-2017 Ooijpolder Nijmegen
Met het heerlijke vriesweer van de afgelopen tijd konden veel mensen gaan schaatsen in de Ooijpolder bij Nijmegen. Het was een drukte van belang.


20-1-2017 Hoge Veluwe

vrijdag hebben we met Jaap & Marja de HV weer bezocht. Op het Zwarte Veld lieten zich (slechts) 3 edelherten zien, waaronder Hubertus. Maar dan wel in de sneeuw, zo hadden we ze nog niet gezien ! Als toetje zagen we de zon op het Reemsterveld ondergaan.

16-1-2017 vogels in eigen tuin

Wij hebben een voedertafel gemaakt en dat staat voor het keukenraam. Er komen steeds meer vogels kijken of er wat lekkers ligt.

6-1-2017 aan de Waal in Nijmegen

Vanaf de Oversteek zagen we de zonsopkomst boven Nijmegen, bij de Waal.
Het continu veranderende licht was een prachtig schouwspel.

30-12-2016 de Maas in Cuijk

Net voor het einde van het jaar voer een schip tegen de stuw in Grave.
De Maas liep leeg door de beschadigde stuw, wat een extreem lage waterstand opleverde.
Ook leverde de rijp op de bomen schitterende plaatjes op.

27-12-2016 Hoge Veluwe

De Hoge Veluwe blijft een schitterend gebied voor landschapsfotografie !

30-10-2016 zonsondergang

En het zonnetje ging toch nog een klein beetje mooi onder.

fb_img_9023-bewerkt

fb_img_9016

29-10-2016 de Hoge Veluwe

Even genieten van de mooie herfstkleuren op de Hoge Veluwe.

img_8118

img_8888

11-10-2016 Vogelhut Glenn Vermeersch, Kalmthout Belgie

Vandaag zijn wij met Jaap en Marja naar een vogelhut van Glenn Vermeersch geweest. En gelukkig hebben we de ijsvogel kunnen fotograferen.

img_8421-100iso

img_8663-100iso

2-9-2016 Hoge Veluwe

Vandaag zijn we naar de HV geweest samen met Peter en Will. Op de Wildbaan kwamen Carlo en Sabine ook nog even gezellig langs.

spitser
stoere man

28-8-2016 bliksem

Na een warme dag besloten we na 22.00 uur nog foto’s te gaan maken. Aan de hemel was veel weerlicht te zien. Voor Monica de eerste keer dat ze bliksem vastlegde. En het lukte prima !

double flash
export_IMG_5707_5708_5710
met weerspiegeling