De zonsopkomst aan de Maas blijft altijd een prachtig gezicht. Ruim voordat de zon opkwam stond ik al op de lokatie, het was nog best donker. Af en toe moest ik even bijlichten om alles goed neer te zetten en in te stellen. En dan is het wachten tot het langzaam licht wordt. De rust en stilte werd even verbroken omdat er een schip voorbij kwam. Voor de rest was er niet veel op straat, een enkele wandelaar met hond en een fietser op weg naar zijn werk. Het was genieten om te zien hoe de lucht langzaam van blauw naar paars en oranje kleurde. De wolkenpartijen hielpen daar goed aan mee. En elke minuut kleurde deze weer anders. Helaas was ik mijn filters vergeten…..dus moest ik een lange sluitertijd op een andere manier regelen. Het werd steeds lichter en de lucht werd minder mooi. Toen de zon nét boven de hemel was, vertrok ik weer naar huis met een leuke serie foto’s. Even later zat ik met een heerlijke espresso achter de computer en kon ik nagenieten van wat ik zojuist had gezien. Nu nog even afwerken met Lightroom en Photoshop ……

 

error: Content is protected and has copyright !!